Welk type tacker van senco heeft u nodig voor uw project?

Ahh … de goede oude tacker van senco. Zo’n wonderlijk alomtegenwoordig bouwgereedschap. Vooral als u iets eenvoudigs wilt uitvoeren, zoals gewoon een foto aan de muur ophangen. Of als u een snelle reparatie wilt doen? Of misschien zelfs gewoon als u uw frustraties na een moeilijke werkdag wilt uitwerken? Maar even serieus … als het om een meer intensiever project gaat, zult u nagels hameren tot u er hoofdpijn van krijgt. En natuurlijk wilt u dan liever de juiste tacker van senco gebruiken om de klus te klaren! Een tacker van senco spaart u heel veel tijd uit, en ook de hoofdpijn!. In plaats van nagels meerdere tikken te geven, heb je maar één schot nodig van een tacker. Maar als het op nagelmachines aankomt, past helaas niet één maat op alles. U heeft er een nodig die het beste bij uw project past, want er zijn verschillende soorten voor specifieke taken. In dit artikel houden we het beknopt, maar al u meer informatie zoekt, kunt u de Spijkerspecialist raadplegen via spijkerspecialist.nl.

Veiligheid: hoe een tacker van senco gebruiken?

Elk gereedschap kan gevaarlijk zijn in de verkeerde handen. Dit is voornamelijk en altijd het geval voor elektrisch werkgereedschap. Hoewel tackers van senco zo zijn ontworpen dat ze niet schieten, tenzij de neus van de machine tegen het werk wordt gedrukt, kunt u nog steeds per ongeluk tegen iets tikken terwijl u de trekker hebt ingeschakeld. Er zijn twee soorten afvuurmechanismen in een tacker. Een daarvan is contact met twee contacten, waarbij de nagel zal vuren zolang u de trekker ingedrukt houdt en op de neus drukt tegen het werk. Hiermee kunt u een spijker schieten, naar de volgende plek gaan en doorgaan met een reeks nagels zonder elke keer de trekker los te moeten laten en opnieuw in te drukken. Het tweede mechanisme wordt sequentieel schieten genoemd, wat een beetje veiliger is. Dit vereist dat je eerst de trekker loslaat, voordat elke nagel wordt afgevuurd. De neus van de machine moet op het werk worden gedrukt voordat de trekker zal werken. Verbeteringen in de veiligheid van trackers blijven aan de gang. Als u er een gebruikt, wees dan te allen tijde alert!

Welke soorten zijn er?

  • Laten we beginnen met de zwaarste tacker. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit type tacker van senco gebruikt voor houtskeletbouw en zware constructies. Dit vereist vaak tot 3½” nagels om 2×4 te verbinden. Heavy-duty is aan de orde van de dag. Al deze modellen bieden de schakelbare contact of sequentiële uitschakeling en gereedschaploze aanpassing van de diepte-aandrijving.
  • Dakspijkermachine – Deze tacker van senco maakt meestal gebruik van kortere nagels met grotere koppen en kan ook worden gebruikt voor gevelbekleding en soortgelijke materialen. De nagels komen meestal op een spoel. Deze modellen bieden ook schakelbare contact of sequentiële uitschakeling en gereedschaploze aanpassing van de diepte-aandrijving.
  • Nagelmachines voor vloeren – Ons volgende type tacker van senco is een spijkermachine voor vloeren. Deze zijn speciaal ontworpen om het leggen van vloerplanken eenvoudig en snel te maken. U hoeft uw knieën dus niet te verslijten. U houdt eenvoudig de tacker van senco tegen de rand van de plank en na een matige mep van de machine zit de spijker in de juiste hoek en de juiste diepte.
  • De afwerkspijkermachine is uw beste all-round tacker van senco voor binnenbekleding en vergelijkbare taken. Dit toestel gebruikt kortere, lichtere gauge nagels, meestal 14 tot 16 gauge, 1″ tot 2½” nagels. Deze tacker van senco wordt gebruikt voor lijstwerk rond ramen en deuren, plinten, stoelrails en dergelijke, evenals het maken van kasten. Afwerkspijkermachines zijn beschikbaar als luchtcompressie en als draadloze spijkermachines.
  • Spijkerspecialist