Voor het eerst op vakantie naar een agriturismo in Italië

Afgelopen zomer zijn we voor het eerst met onze twee kinderen op vakantie gegaan naar een agriturismo in Italië. We vonden dat de jongste nu oud genoeg was voor een lange autorit en omdat mijn man en ik vroeger wel vaker op vakantie naar Italië zijn geweest, wilden we met de kinderen daar weer terug om drie weken even lekker te kunnen relaxen. Italië is voor ons het ultieme vakantieland. We zijn er erg aan verknocht, zowel de uitgestrekte landerijen, de mooie uitzichten als de prachtige authentieke plaatsjes die je overal tegenkomt en daarom wilden we op vakantie ook het echte Italiaanse leven weer even herontdekken door een verblijf op een agriturismo. Via myitaly.nl hebben we een aantal verschillende locaties ontdekt, waaruit we uiteindelijk één prachtige agriturismo hebben gekozen die zowel voor ons als voor de kinderen goede faciliteiten heeft. Het voordeel daarbij is dat My Italy de bemiddeling voor je uit handen neemt. Dan hoef je zelf niet met gekunsteld Italiaans en Engels en halfbakken verhaal af te steken, met als risico dat je niet op de juiste plek en de juiste tijd aankomt. Zeker met twee jonge kinderen is dat een must in onze ogen. My Italy is echt een uitkomst wat dat betreft.

Onze agriturismo in Umbrië

Ondanks dat mijn man en ik al vaker in Italië op vakantie zijn geweest, wilden we ook wel eens wat anders. Wij zijn voorheen al eens in Lombardije en Toscane geweest en we hebben nu voor Umbrië gekozen. Sicilië stond ook op ons lijstje en daar heeft My Italy ook diverse agriturismo geselecteerd, maar qua afstand was dat toch net even te ver rijden voor ons. We vonden Umbrië al een uitdaging, maar die wilden we toch graag aangaan. De agriturismo die we hier hebben uitgekozen was fantastisch, vooral ook voor de kinderen.

  • Er is een zwembad
  • Er is een kleine speeltuin aanwezig
  • De boerderij heeft kleine dieren als geiten en kippen
  • We konden vers fruit plukken
  • Er waren geschikte bedden voor de kinderen aanwezig

We waren echt blij verrast dat onze agriturismo zo was ingericht op verblijf van gasten met kinderen in onze leeftijdscategorie. Wij denken dat dit mede komt omdat de familie zelf vier kinderen heeft in uiteenlopende leeftijden en daarmee zijn ze wat meer berekend op de lusten en lasten die kinderen met zich meebrengen. Daarnaast was de agriturismo prachtig gelegen, was het deel waar wij verbleven echt verbijsterend schoon en goed onderhouden en werden we heel gastvrij ontvangen. Er stond zelfs een heerlijke huisgemaakte taart voor ons klaar toen we aankwamen en ’s avonds mochten we aanschuiven voor een hapje en een glas wijn. De vrouw des huizes sprak aardig goed Engels en zij heeft ons ook op diverse dagen geholpen met ideeën voor dagtrips en het geven van routebeschrijvingen. Dit was echt fantastisch en we waren echt onder de indruk van deze gastvrijheid. We kennen natuurlijk de Italiaanse gastvrijheid een beetje en die is over het algemeen erg goed, maar hier was het echt boven verwachting goed.

Een heerlijke vakantie voor het hele gezin

In totaal hebben we drie volle weken doorgebracht op deze agriturismo in Italië en wat ons betreft had het nog wel drie weken langer mogen duren. We hebben de tijd evenredig verdeeld, waarbij we veel van de nabije omgeving hebben genoten, wat plekken bezocht die voor ons nog warme herinneringen herbergde en we hebben dagen op de agriturismo doorgebracht bij het zwembad. Dat was voor ons de kans om zelf ook even bij te tanken. Wij weten nu dat we volgend jaar weer een agriturismo boeken via My Italy.