Hondentrimsalon

HondentrimsalonJij wilt natuurlijk het beste voor jouw trouwe viervoeter en een bezoek aan een hondentrimsalon kan daar zeker toe bijdragen! Helemaal als jouw hond een wat langere vacht heeft, is het echt geen overbodige luxe om hier eens wat extra aandacht aan te besteden. Het wil dan immers maar zo gebeuren dat het allemaal wat vies wordt of dat het haar te lang wordt. Natuurlijk kun jij zelf ook wel wat hier aan doen, maar het kan best een lastige klus zijn om de hondenvacht goed te wassen. Je moet daar thuis maar net de ruimte voor hebben en lang niet alle honden vinden het ook even prettig om gewassen te worden. Je moet er dus echt wat handigheid in hebben en bij een hondentrimsalon hebben ze dat! Ze hebben er bovendien de nodige ruimte om jouw dier goed te kunnen wassen, zodat de vacht weer helemaal schoon wordt. Ook kunnen ze de nodige andere behandelingen uitvoeren, allemaal om ervoor te zorgen dat jouw diertje zo goed mogelijk in zijn of haar vel zit. Het is daarom zeker aan te raden om af en toe eens een bezoekje aan een hondentrimsalon te brengen!

Hondentrimsalon voor model in vacht

Zoals gezegd kun je ook naar de hondentrimsalon gaan voor het in model brengen van de vacht. Sterker nog, voor veel van deze salons zal dit de hoofdmoot van de klussen zijn. Bij sommige rashonden is het de gewoonte dat de hondenvacht in een bepaald model gemaakt wordt en jij kunt er als baasje uiteraard voor kiezen om dat bij jouw dier ook te laten doen. Het hoeft natuurlijk niet, het staat jou helemaal vrij, maar het kan er wel heel mooi uitzien! Bij sommige rassen is een bezoek aan een hondentrimsalon gewoon noodzakelijk omdat hun haar anders gewoon te lang zal worden en dat is ontzettend onhandig. Een lange vacht wordt immers sneller vies, helemaal als jouw hond dol is op rennen door het bos of door het gras, ook als het weer niet zo goed is. De klitten kunnen dan zo erg worden dat jij hier zelf weinig meer aan kunt doen en dit ziet er niet mooi uit en is voor jouw viervoeter ook gewoon niet prettig. Alles wat korter maken levert dan echt voordelen op en het is dan ook zeker geen overbodige luxe om hiervoor naar een hondentrimsalon te gaan, dan weet je dat de vacht mooi in model wordt gebracht!

Meer diensten

Als jij je in de buurt van Putten bevindt, dan is het een heel goede optie om te kiezen voor de diensten van Hondentrimsalon Heidi. Zij is gespecialiseerd in het ras Field Spaniel, maar ook met andere hondenrassen kan zij uitstekend uit de voeten! Zij zal de vachten altijd zo in model brengen als bij het ras gewoonlijk is of natuurlijk op een ander manier, als jij dit graag wilt. Zij biedt bovendien veel meer behandelingen aan dan enkel het wassen en knippen of scheren van de hondenvacht, je kunt in deze hondentrimsalon ook terecht voor:

  • het plukken van dood haar uit de oren, om te voorkomen dat er oorontstekingen ontstaan
  • het legen van anaalklieren, zodat jouw diertje geen last van jeuk bij de anus krijgt
  • het knippen van de nagels als deze te lang zijn
  • het controleren en reinigen van de tanden
  • het controleren op en behandelen tegen vlooien

Zo zijn er dus veel verschillende zaken waarvoor je naar deze salon kunt gaan, veel kan gedaan worden als je er toch al komt voor het wassen of trimmen, maar op verzoek voert deze hondentrimsalon ze ook apart uit. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op hondentrimsalon-heidi.nl!