Behandeling voor depressie in Venlo

Ik ben altijd al een gevoelig iemand geweest. Gauw over de rooie, moeite met mezelf uitdrukken et cetera. Het zit wat in de familie. Mijn ouders zijn namelijk precies hetzelfde. Mijn moeder had het vaak over hoe ze in de puberteit waarschijnlijk een depressie had gehad. Ik had er gelukkig geen last van gehad in de puberteit. Bij mij ging het mis rond mijn 25e. Ik had ruzie met mijn moeder, niet eens over grote dingen maar het kwam wel zover dat we een week niet met elkaar praatte. Op een gegeven moment wist ik me over mijn trots heen te zetten, en besloot ik naar haar huis te gaan. Blijkbaar had ze een hartaanval gehad. Ze was op slag dood. Daar ben ik erg van geschrokken. Daarnaast voelde ik me enorm schuldig en dom over dat ik ruzie met haar had gemaakt over niks. Ik stelde me voor dat ze gestrest was door onze ruzie en dat ze daardoor een hartaanval gekregen had. Ik heb dagenlang alleen maar gehuild, ik miste haar heel erg. Daar kwam ook nog bij dat het op het werk  een stuk drukker werd. Hoewel ik een tijdje voor mezelf genomen had ging het op een gegeven moment mis. Ik zat vast in negatieve gedachtes, ik voelde me de dagenlang achter elkaar verschrikkelijk, ik kreeg slaapproblemen et cetera. Ik kwam in een negatieve spiraal terecht, voor mijn gevoel was ik de een op de andere dag depressief. Ik besloot eerst een tijdje te wachten met hulp zoeken, in de hoop dat dingen zichzelf zouden oplossen. Helaas werden mijn problemen alleen maar erger. Mijn vader ging ook de verkeerde kant op, en we besloten beide om hulp in te schakelen. De huisarts was de eerste stap, die verwees me door naar een psycholoog. Mijn vader had gelijk een goede klik met zijn psycholoog, maar ik had dat niet. Ik kreeg wel depressie als diagnose. Ik ging op zoek naar andere therapeuten voor een behandeling van depressie in Venlo. Ik ben naar een aantal andere psychologen gegaan, maar steeds had ik moeite met het vinden van een klik of was het was niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Ik besloot op internet op zoek te gaan naar behandeling voor depressie in Venlo, en ik kwam op de website van MentalFit (https://mentalfit.nu/depressie-venlo/).

De beste plek voor behandeling van depressie in Venlo

Ik was dus al langs een paar therapeuten geweest die depressie in Venlo behandelden, maar dit sprak me een stuk meer aan. MentalFit leek een veel positievere omgeving in vergelijking tot de plekken waar ik eerder geweest was. Positieve pointers van een behandeling van Mentalfit voor een depressie in Venlo:

  • Niet klachtgericht maar oplossingsgericht.
  • Focus op weerbaarheid.
  • Samenwerking tussen meerdere therapeuten.

Nu al resultaten!

Ik ben nog maar met mijn behandeling voor depressie in Venlo, maar ik zie nu al verschil. Ik was erg bang dat ik er zou blijven hangen, maar ik merk dat ik nu sommige dagen heb dat ik me een stuk minder somber voel. Ik heb voor mijn gevoel nog een lange weg te gaan en veel te bespreken, maar het concept van MentalFit past perfect bij mij. Ik ben blij dat ik me op deze manier kan laten behandelen voor depressie in Venlo, dat ik iets in de buurt heb kunnen vinden. Ik mis mijn moeder nog heel erg, en dat zal de komende tijd nog zo blijven. Mijn vader is nu ook weer mentaal sterk genoeg om me zo nu en dan te helpen, en ik merk dat het op het werk ook beter gaat. Samen gaan we hier weer uit komen!