Pitmaster houtskool: ga jij mee na-zomeren?

De nazomer is een tijde geleden afgelopen, maar we kunnen alsnog wel hopen op mooi weer om te na-zomeren. Pitmaster houtskool kan hierbij helpen. Houtskool, als je dit woord hoort dan weet je gelijk genoeg: het is tijd om te barbecuen. Maar dan heb je wel goede houtskool nodig, eigenlijk het beste van het beste. Zeker als je indruk wilt maken op bepaalde personen/groepen is het goed om alleen voor de beste kwaliteit te kiezen. Pitmaster houtskool is houtskool van de beste kwaliteit. In wat voor soort vorm kun je deze eigenlijk kopen?

  • Pitmaster Quebracho houtskool zak 15 kg
  • Pitmaster Marabu houtskool zak 15 kg
  • Overige opties (onder andere aan te vragen) 
Je kunt daarnaast ook kiezen tussen twee pakken houtskool, dan is de prijs 46 euro. Als je een enkel pak houtskool koopt dan is de prijs bijna 28 euro. Die prijs valt mee, het verschil ten opzichte van elkaar is desalniettemin wel erg groot. 

Waar moet goede houtskool aan voldoen?

Waar moet goede houtskool dan aan voldoen? We weten natuurlijk allereerst dat goede houtskool niet vochtig moet worden, dan brandt het het minder goed. En wat is houtskool dan precies? Houtskool betekent eigenlijk verkoling van hout, het ontleent zijn betekenis aan de ontleding van hout. Het gaat in dit geval om een bewerking waarbij hout wordt verhit. Dit gebeurt op een zodanige wijze dat slechts een beperkt hoeveelheid zuurstof kan toe gaan treden. Het grootste gedeelte van het hout zal niet verbranden en daarnaast zullen de vluchtige bestanddelen verdampen. Waar hout uit complexe moleculen bestaat houtskool dat zuiver is bijna alleen maar uit zuurstof. Houtskool komt dus dichterbij steenkool of steenkoolcokes in de buurt, vanwege deze eigenschappen. Het is dus zo dat als houtskool zuiver is, het bijna alleen maar uit zuurstof bestaat. Dit is ook het geval bij pitmaster houtskool. Zoals we al aangaven, pitmaster houtskool is gemaakt van slechts de beste eigenschappen, dus ook deze eigenschap voldoet aan het rijtje. 

Wat kun je nog meer met houtskool doen?

Het leuke is dat je er nog meer toepassingen bestaan van houtskool. Houtskool is een veel gelijkmatigere stof dan hout en aldus brandt het beter. Het is droog, terwijl hout meestal water bevat in de vorm van sap. Houtskool kan tot poeder vermalen worden, wat een leuke mogelijkheid oplevert: doordat het tot poeder vermalen kan worden, kan het gebruikt worden voor het maken van tekeningen. Houtskooltekeningen kunnen worden gemaakt, als jij een beetje creatief bent dan is dat vooral leuk om te doen. Maar ook als jij alleen beetje van tekenen houdt en zin hebt om jouw gevoelens los te laten op papier is een houtskooltekening iets voor jou. Jij kunt dit ook doen met pitmaster houtskool, al is dit natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Het beste is toch altijd nog om de barbecue aan te steken en met z’n allen te gaan na-zomeren. Maar als je dan toch op zoek bent naar houtskool, waarom dan niet voor pitmaster houtskool kiezen? Dan weet je in ieder geval dat je de juiste keuze maakt en lekker kunt gaan barbecuen. Kolenboertje.nl